Frigårdin Luomutila

Monipuolista kasvien kasvatusta luonnonmukaisin periaattein

Kasvatamme Frigårdin luomutilalla monipuolisesti erilaisia marjoja, juureksia ja kasviksia. Kasvintuotantomme kuuluu luonnonmukaisen tuotannon valvontaan. Satokaudella 2023 kasvatamme myyntiin perunaa, mansikkaa, sipulia, valkosipulia, porkkanaa ja punajuurta.

Herkullisia luomupunajuuria Herkullisia luomuperunoita Herkulliset luomukesäkurpitsat

Luomukasvien kasvattaminen on suomalaista käsityötä

Kasvien kasvattaminen luonnonmukaisin periaattein tarkoittaa paljon käsin tehtävää työtä: istutuksia, rikkojen kitkentää, sadon keräämistä sekä kauppakunnostusta. Käsin tehtävä työ mahdollistaa tuotteiden puhtauden ja laadun, kun esimerkiksi rikkojen ja tuholaisten torjunta hoidetaan myrkyttömästi.

Sipulimaa

Luonnonmukainen viljely on sekä ihmisten että muiden elävien olentojen arvostamista

Luonnonmukaisen viljelyn periaatteisiin kuuluvat viljelykierto, eloperäinen lannoitus ja ekologinen kasvinsuojelu. Viljelykierron avulla ennaltaehkäistään rikkakasvien, tuholaisten ja tautien lisääntymistä. Lisäksi palko- ja viherlannoituskasvien avulla tuotetaan viljelykierrossa ravinteita maahan seuraaville viljelykasveille.

Frigårdin luomutilan tavoitteena on jatkuva uudistuminen. Haluamme luoda parempia käytäntöjä ruoantuotantoon. Pyrimmekin jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja tilan paikallista ekosysteemiä kaikkia eläviä olentoja kunnioittavampaan suuntaan.

Herkullisia luomupunajuuria Herkullisia luomuporkkanoita